YBSB


Ga naar de inhoudsopgave

Malta

Malt

Malta is een inspireerde en economisch verantwoorde omgeving. Het is een plezierige omgeving waarbij zaken en ontspanning kunnen worden gecombineerd. Malta is een economische gezond EU land, met een zakelijk karakter. Met namen de lage vennootschapsbelasting mogelijkheden, technisch gezien goed infrastructuur en politiek gezien stabiele karakter, maakt Malta tot een uitstekende locatie voor uw werkzaamheden. Vooral wanneer u zich bevindt in de gaming industrie, dan is Malta een goede plaats van vestiging.

De eilanden Malta en Gozo zijn klassieke bestemmingen voor de aktieve vakantieganger. En we bedoelen hier niet alleen de zeilers, surfers, sportduikers en snorkelaars mee die hier een waar eldorado vinden, maar iedereen die aan land, bevolking en geschiedenis van hun vakantieland geinteresseerd zijn en dat ook ontdekken willen. Naast de bijna altijd heerlijk schijnende zon en het kristalhelder zeewater van de Middellandse Zee biedt Malta (het op negen na kleinste land ter wereld) nog heel veel meer. Iedereen die van natuur en cultuur houdt kan hier zijn hart ophalen. De archeologische opgravingen zijn zelfs veelal nog ouder dan de pyramiden! De kust is ruig en ideaal voor duikers. Zonnen kunt u bij de zwembaden van de vakantie-accommodaties en op een aantal zandstranden waarvan de oorspronkelijke natuur nog bewaard is gebleven.

Vanwege de strategisch gunstige positie tussen Europa en Afrika (90 kilometer van Sicilie en 230 kilometer van Tunesie) gold Malta al in de oudheid als springplank tussen de continenten en als sleutel naar de macht in het Middellands-zeegebied. Het is dan ook nauwelijks verwonderlijk dat steeds weer vreemde volkeren - van de Phoeniciers tot de Carthagen, Romeinen en Noormannen tot Arabieren, Fransen en Osmanen het eiland annexeerden. Tot de onafhankelijkheid in 1964 regeerden hier ruim 150 jaar de Britten, die twee belangrijke zaken hebben achtergelaten: de Engelse taal en het linksrijdend verkeer!

Malta, de kleine autonome eilandengroep in de zuidelijke Middellandse Zee, is optimaal voor een actieve vakantie: watersporters beleven boven of onder water een fascinerende wereld. De eilandengroep zelf is sterk gevormd door een levendige, eeuwenoude geschiedenis.

Malta is een eiland vol geheimen. Wie waren bijvoorbeeld de tempelbouwers, die meer dan 4.500 jaar geleden een tempelcomplex in de vorm van een klaverblad aan de steile zuidkust hebben gebouwd? En wie zijn er verantwoordelijk voor de gigantische wagensporen in het Westen in de buurt van de steengroeve? Op beide vragen is nog geen bevredigend gevonden, maar de stenen getuigen zijn in ieder geval fascinerend voor de bezoekers.

Veel volken en culturen kwamen en lieten hun sporen achter op het eiland, dat ongeveer twee keer zo groot als Amsterdam is. Middeleeuwse kerken en Britse koloniale bouwwerken zoals de kerk Lady of Victory zijn stenen getuigen van de culturele erfenis. Arabische invloeden vindt men niet alleen in de taal, maar ook in de bouwwerken en culinaire specialiteiten.

Malta is bijzonder populair bij duikers, want aan de rotsachtige kusten kunnen spannende onderwatertochten worden ondernomen die ook door holen en grotten leiden.

Veel jongeren komen naar Malta om er Engels te leren. De vakantiecentra zijn dan ook erg levendig. Maar slechts een paar kilometer verder het binnenland in lijkt de tijd stil te staan. Op een rondreis over het eiland, wat ook goed te doen is met de bus, reist men dwars door de eeuwen en verschillende culturen: het barokke paleis Palazzo Vilhena, de mysterieuze tempels van Mnajdra en Hagar Qim, een Romeinse villa in Rabat, de St. Lucian Tower, een wachttoren uit de tijd van de johannieters. Ook op het buureiland Gozo kunnen historische bouwwerken worden bezocht, maar alles is hier wat rustiger en overzichtelijker.

Geografie

Malta ligt in de Middellandse Zee. De Maltezer eilandengroep bestaat uit Comino, Gozo en Malta en de twee onbewoonde eilanden Cominotto en Filfla.

Geschiedenis

De eerste sporen op Malta dateren uit circa 5000 voor Christus. Het eiland is destijds bezet door Carthagers, Foeniciers en Romeinen. Na de Arabische aanvallen in de achtste eeuw is Malta tot het islamitische Sicilië gaan behoren. Door deze overname is de welvaart op het eiland tijdelijk gaan groeien. Later is Malta samen met Sicilië onderdeel van het rijk van Karel V, maar aan het einde van de achttiende eeuw is het eiland weer in handen van Napoleon. Sinds 1964 is Malta onafhankelijk.

Politiek

Malta is een parlementaire republiek met een president als staatshoofd.

Cultuur

Door de ligging van Malta in de Middellandse Zee zijn de Maltezers gericht op het leven op het water. Een groot deel van de inwoners werkt daarom in de visserij. De Mediterraanse cultuur neemt een grote plaats op het eiland, maar de Katholieke kerk houdt de eeuwenoude tradities in stand.

Flora en fauna

Het struikgewas Maquis versiert over het algemeen het straatbeeld van Malta. In de lente zijn er verder diverse bloemen die het eiland een kleurrijke sfeer geven. Het aanbod van fauna is beperkt op Malta. Er leven vooral egels, hagedissen, konijnen en slangen op het eiland. Tevens zijn er circa twaalf vogelsoorten in Malta, zoals de nationale vogel, de blauwe grotlijsten. Kenmerkend voor Malta is ook de Maltezer hond.

Werelderfgoederen

Werelderfgoederen zijn natuurlijke en culturele trekpleisters van een bestemming die als uniek, onvervangbaar en als eigendom van de hele wereld worden beschouwd. Het is van groot belang om de erfgoederen goed te behouden door er bijvoorbeeld geen afval achter te laten. Malta heeft drie werelderfgoederen, namelijk Hal Saflieni Hypogeum, Megalithische Tempels van Malta en Valetta.

Stranden

Malta heeft diverse stranden met zowel goude als rode zandstranden. Het water is helderblauw met een rijke onderwaterwereld. Zo is het eiland ook geschikt voor snorkelaars.

Bezienswaardigheden

In Malta zijn er interessante bezienswaardigheden te zien die uit diverse culturen stammen.

Hal Saflieni Hypogeum: Het Hal Saflieni Hypogeum in Paola is de mooiste tempel van Malta. De tempel bestaat uit drie niveaus met een enorm complex van hallen en kamers. Fotograferen mag niet, dus u kunt uw fotocamera thuis laten. Het Hal Saflieni Hypogeum ligt in het kleine plaatsje Paola. De tempel is een enorm complex met diverse hallen, kamers en gangen.
Palazzo Parisio: Het Palazzo Parisio is een paleis met mooie tuinen in Naxxar. Het interieur van het paleis is het mooiste werk van Malta.
Sint-Janscokathedraal: Het Sint-Janscokathedraal in Valetta uit de zestiende eeuw is één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Malta. De kathedraal toont een grote tegenstelling tussen het interieur en exterieur. Hoe indrukwekkend de binnenkant is, zo bescheiden is de buitenkant van het Sint-Janscokathedraal.
Winkels

De laatste jaren zijn de mogelijkheden om te winkelen steeds meer door de komst van winkelcentra, zoals Baystreet in St. Julians. Daarnaast is de Republic Street in Valletta de winkelstraat van de stad met internationale merken, zoals Zara. Het prijsniveau op het eiland is niet anders dan in Nederland. Verder kent Malta diverse markten. De populairste markt voor de toeristen is de zondagsmarkt in Valletta.

Uitgaan en activiteiten

Malta heeft een levendig nachtleven met diverse uitgaansgelegenheden. St. Julians heeft vooral een populair uitgaansgebied. De meest bekende discotheken van Malta zijn de Club Bamboo, Disco Axis en Disco Empire. De entree van de uitgaansgelegenheden op het eiland zijn in tegenstelling tot andere landen gratis. Ook de prijzen voor alcoholische dranken zijn relatief goedkoop op Malta.


Homepage | Malta | Bedrijfsoprichting | Vergunning | Affilate Marketing | Platforms | Downloads | Contakt | Sitemap


Terug naar de inhoudsopgave | Terug naar het hoofdmenu